POŠTOVANI,

uskoro će biti vraćene sve epizode.
Hvala na razumevanju i strpljenju.

POSVETE, CITATI, POEZIJA

Posetite DEKUPAŽ GALERIJU klikom na sliku.
Unikatni ručni rad - DEKUPAŽ - najlepši poklon

DEKUPAŽ GALERIJA

O SERIJI

Sulejman Veličanstveni
(tur. Muhteşem yüzyıl, eng. Magnificient Century


“Sulejman Veličanstveni” nova turska TV serija, priča o vladavini i životu jednog od najvećih turskih, ali i svetskih osvajača u istoriji. Radnja serije je smeštena u XVI veku kada je sultan sa svojih 26 godina došao na vlast i vladao je narednih 46 godina (1520. – 1566.) .

Serija koja prati njegov buran život i njegova osvajanja, intrige u haremu, kao i u čitavom dvoru dočarava epohu tog vremena i moćnog Osmanskog carstva.
Sultan Sulejman je bio najznačajniji osmanski vladar koji je učestvovao u mnogobrojnim osvajačkim pohodima po Evropi i Aziji.

...Na jednom od mnogobrojnih Sulejmanovih putovanja po Crnom moru, na carski brod je dospela ćerka ukrajinskog pravoslavnog sveštenika, Aleksandra, koja je bila kidnapovana i prodata u roblje. Da stvari budu još intrigantnije, upravo Aleksandra će postati Sulejmanova žena.

Aleksandra, koju je Sulejman nazvao Hurem ( onaj ko je srećan i nasmejan i zasmejava druge), na svet mu je donela pet sinova i jednu ćerku. Aleksandra je zajedno sa Sulejmanom vladala i bila svedok mnogih krvoprolića i intriga, a kada je došlo vreme, na tron je došao njihov sin Selim…Žanr : drama, istorija, biografija
Režija: Yağmur Taylan